A Parlamentben jártunk

 Július 27-én váratlan lehetőség adódott, hogy térségünk országgyűlési képviselője Rétvári Bence segítségével meglátogathassuk az országház épületét.

A szervezésre csak néhány nap volt, ezért online felületen keresztül a kisbusz tizenkilenc férőhelye hamar betelt.


A kötelező Kossuth téri fényképeszkedés után időre érkeztünk a látogatóközpont bejáratához, ahol a jegyek átvétele és a biztonsági beléptetés után több mint egy órás túrán mutatták be az országházat. Számos érdekességet tudhattunk meg az épületről, az építéséről, üzemeltetéséről és felújításáról, valamint a benne dolgozó politikusokról is.

A parlament után nem indultunk rögtön haza, hanem meglátogattuk a nemrég nyílt városligeti Magyar Zene házának állandó kiállítását is.

Ez sokaknak okozott meglepetést, hiszen egy átlagos kiállításra vagy múzeumra számítottunk. De amikor mindenkit fejhallgatós készülékekkel szereltek fel, akkor már tudtuk, hogy ez valami teljesen más lesz. Az is lett, hiszen egy olyan újfajta élmény részesei lehettünk a modern technika segítségével amit nem is gondoltunk volna. Annyira élvezetes, gazdag, ötletes a "hangzó" kiállítás, hogy bizony  több órát bátran el lehet vele tölteni.

Miután jól kijártuk magunkat egy könnyű uzsonnával zártuk a napot. Köszönjük a Kisnémedi Önkormányzatnak és Rétvári Bencének, hogy ilyen emlékezetes napot adtak nekünk.

 

 

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap