Kérdezzen Ön is! - posta

 Ezúttal nem kifejezetten önkormányzattal kapcsolatos kérdéssel foglalkozunk. Több lakossági jelzés hatására kerestük meg a Magyar Postát, hogy ha van rá mód, egy napon tovább maradjanak nyitva, mivel aki Vácon vagy a fővárosban dolgozik az akár egy ajánlott levelet nehezen tud átvenni  a  8-15:30 közötti időszakban. Az alábbi válasz érkezett a postától.

Tisztelt Polgármester Úr!

 

A Magyar Állam és a Magyar Posta Zrt. között létrejött egyetemes postai közszolgálati szerződés szerint egy település vonatkozásában állandó postai szolgáltatóhely biztosításához 1 000 fő feletti állandó bejelentett lakcímmel rendelkező lakosságszám szükséges. 15 000 fő állandó bejelentett lakosságszámnál kisebb településen heti átlagban napi 4 óra nyitvatartási kötelezettségünk van.

A rendelkezésre álló információk alapján Kisnémedi településen a lakosság száma 741 fő. A fenti előírásokon túlmenően, a lakossági igényeket figyelembe véve, a biztosított állandó postai szolgáltatóhelyen minden hétköznap napi 7 órában elérhetők a postai szolgáltatások.

Az elmúlt két hónap figyelembevételével lefolytatott forgalmi vizsgálat szerint a heti több hosszított nyitvatartási óra nem eredményezne jelentős forgalmat, azonban gazdaságtalan működést igen.

A megkeresésében javasolt egyik nap hosszabb, és ezt kompenzálva a másik nap rövidebb nyitvatartás a munkaszervezés szempontjából jelentene gazdaságtalan működést.

A fentiek alapján sem törvényi kötelezettség, sem forgalmi adatok nem támasztják alá a kérés indokoltságát, ezért a nyitvatartási rendet nem tervezzük módosítani.

A Magyar Posta célja, a küldemények minél nagyobb arányban háznál történő kézbesítésének realizálása. A sikeres házhoz kézbesítés növelése érdekében a lakóközösség számára az alábbi lehetőségeket ajánljuk:

• Meghatalmazást adhatnak olyan személy/személyek részére (pl. testvér, szomszéd), aki/akik a címhelyen történő kézbesítéskor, vagy a posta nyitvatartási idején belül is át tudják venni a küldeményeket. Ez a szolgáltatásunk díjmentesen igénybe vehető.

• Kényelmi szolgáltatásunk keretében Ügyfeleinknek - díj ellenében - lehetőségük van kérni az értesített küldeményeinek ismételt, előre egyeztetett időpontban történő házhoz kézbesítését. Ebben az esetben a kézbesítő által hátrahagyott értesítőn szereplő telefonszámon jelezhetik kérésüket.

• A fentieken kívül Ügyfeleinknek lehetőségük van postafiókot is bérelni, bármely fiókbérletet biztosító postánkon, szintén díj ellenében.

Bízunk benne, hogy bár a bejelentése megalapozatlan, sikerült az Ön számára megnyugtató információval szolgálnunk.

Postai szolgáltatásainkkal a jövőben is Ön és a település lakóinak szíves rendelkezésére állunk.

 

Tisztelettel:

László Sándor

ügyfélszolgálati ügyintéző

 

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap