Kérdezzen Ön is!

Kérdezzen a polgármestertől vagy az önkormányzattól. Ha kérdése van, levélben a művelődési ház postaládájába dobva vagy e-mailen a muvhaz@kisnemedi.hu címre küldheti el.

Tisztelt Önkormányzat! Decemberben meglepve tapasztaltam, hogy a  művelődési ház melletti épület elől kivágásra került egy hatalmas fenyőfa. Szeretném tudni ennek az okát? Ha beteg volt nem lehetett volna valamilyen más megoldással megmenteni?

N.V.

Tisztelt Érdeklődő!

A fenyőfáról úgy gondoljuk, hogy karácsonyfa  formájában kedves, de épület közvetlen közelében az egyik legagresszívabb fafajta. A régi óvoda melletti két- három méteres távolságával okozott kárt (fenyőlevelek csatornábahullása, tetőbortáson okozott kár).

Arról nem is beszélve, hogy ezen fenyőfák Magyarországon nem őshonosak.

Emiatt a jelenleg még meglévő másik fenyőfa is  hamarosan kivágásra kerül.

A kivágott fák pótlására, őshonos lombos fákat ültetünk 2022 első félévében. /Megjegyezni kívánom Önnek, hogy a Gosztonyi kúria mögötti területen ugyanígy az északi oldalon a hozzánemértő "álerdészek" tevékenysége több tízmilliós kárt okozott a falunak, miután az agresszív fenyőfák lombja hosszú évek alatt a tetőszerkezetet tönkretette.

Edelman György, polgármester

 

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap