Szabadtéren ünnepeltük a karácsonyt

 


 A tavalyi év sokmindenben más volt, mint a többi. Többek között a Kisnémedi mindenki karácsonya rendezvényt is a járványhelyzet miatt a megszokottól eltérően szabadtéren rendeztük meg.
A program fő támogatója a Nemzeti Művelődési Intézet volt. A kültéri program komolyabb logisztikát igényelt ami további költségekkel járt. Napokkal előtte, mobilszínpadot és sátrat béreltünk, építettünk és a hideg időhöz szükség volt italmelegítőkre is. A parkoló melletti parkban volt egy hatalmas karácsonyfa. Ez volt a rendezvény központi eleme. Mivel a mérete egy átlagos fenyőfánál legalább kétszer akkora volt ezért a korábban használt beltéri égősorok helyett, sokkal hosszabb kültéri égőket kellett vásárolnunk. 


A fenyőfára új díszeket kerültek, mivel, a szokványos díszek alig látszódtak rajta. Az egyedi díszekkel a Kisnémedi tagiskola tanulói és az óvodások szebbé tették mindenki karácsonyfáját. A díszek után jött a nagyobb kihívás, azokat az égőkkel együtt fel kellett juttatni a fára. Ebben nagy segítséget kaptunk az Iguvill kft. és Misnyovszki Milántól akik daru segítségével egy délelőtt alatt felrakták. A színpad  fenyőágakkal és organza csíkokkal Hegyi Ágnes és Máté Ildikó segítségével lett szebb. 


Bár az időjárás kedvezett, és nem esett se hó, sem eső, a biztonság kedvéért külön rendezvénysátrat állítottunk előző nap, amit a közmunkások és Szűcs Henrik raktak össze.
A megszokott karácsonyi vendéglátás is más volt mint eddig, a bejgli helyett kalácsot, forralt bort, teát és lángost kínáltunk a vendégeknek. A lángos tésztája a rendezvény reggelén közel húsz kiló lisztből készült. Nyugodtan várták amíg Margit és Juci néni elkezdte őket sütni. Köszönet a közel ötszáz darab lángos kisütéséért. Sokan nem is gondolják, mivel nem látják őket, hogy hányan vesznek részt egy ilyen rendezvény szervezésében és háttérmunkálataiban. A polgármesteri hivatal dolgozói és a többi segítő ezen a napon nagyon sok teát, kakaót, forralt bort osztottak, padokat, asztalokat pakoltak, vagy éppen sajtot és fokhagymát reszeltek a lángoshoz. Igazi nehéz csapatmunka volt, nélkülük nem sikerülhetett volna így a mindenki karácsonya. 



A színpadon az óvodások, iskolások és a KIFE műsora mellett Gast Éva és Kollár Erik karácsonyi dallamokkal hozta közelebb a karácsony hangulatát. 


A műsorok mellett egy felemelő esemény részesei is lehettünk. 2021-ben Kisnémedi díszpolgárának választották Puskásné Krecsik Mártát. Életéről és az elismerésről egy későbbi lapszámban olvashatnak részleteket. 

A program sötétedésig tartott, és a végére a karácsonyi mellé felcsendültek az operett slágerek is és Kollár Erik a bátrabbakat jól megtáncoltatta a színpadon. Reméljük jövő karácsonykor legalább ilyen hangulatban várhatjuk majd a karácsonyt. 

Belán Tibor
Kisnémedi Közösségi Színtér vezető 

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap